dimarts, 3 de maig de 2016

Deu bones idees per trobar feina


Des que el cicle econòmic que travessem va entrar en la seva fase de descens, buscar feina s’ha convertit per molts de nosaltres en un autèntic repte. Malgrat això, sempre existeixen ofertes d’ocupació que cobreixen  oportunitats de negoci por explotar.

El següent decàleg de bones pràctiques pot servir-te de punt de partida per tenir èxit en la teva cerca de treball.1. Coneix-te a tu mateix. Analitza la teva trajectòria formativa i professional i fes un llistat detallat dels teus coneixements, experiència, èxits i habilitats.

2. Defineix el teu objectiu professional. Reflexiona sobre els tipus de treball que t’agradaria realitzar tenint en compte la teva formació, experiència, habilitats i preferències. Pren-te temps: analitza a fons què no t’agradaria fer i amb què gaudeixes  treballant.

3. Indaga per fer-te amb una base d’ofertes de feina la més àmplia possible. No et conformis amb consultar les ofertes d’ocupació de la premsa, pensa també en les webs d’ocupació i les borses d’ocupació dels centres on hagis estudiat i les del gremi o col·legi professional de la teva especialitat. Localitza llistats d’empreses (a través d’Internet, cambres de comerç, anuaris, etc.) per enviar el teu currículum, tenint en compte les empreses del teu sector a les que podria interessar el teu perfil.

4. Utilitza la teva xarxa de contactes personals. Un 75% dels llocs de treball que ofereixen les empreses no arriben mai a anunciar-se: es cobreixen a través d’amics i coneguts.

5. Estudia a fons les ofertes de feina en qual estàs interessat/da. Observa quins requisits són els que apareixen a la majoria d’ofertes de feina per veure quins compleixes i quins hauràs de millorar.
No facis un currículum genèric. Adapta’l a cada cas concret.

6. Porta una agenda dels teus passos en la recerca de feina.

7. Prepara les entrevistes de treball.

8. Un cop realitzada l’entrevista reflexiona sobre com ha anat, i si l’empresa no es posa en contacte amb tu, en uns dies truca per interessar-te per l'estat de la teva candidatura.

9. Si passen els mesos i no trobes feina, analitza l’estratègia que estàs seguint i pensa com la pots millorar.

10. No oblidis l’opció de l'autoocupació.

OFERTAS DE EMPLEO. BUSCAR TRABAJO. LABORIS.NET

En el texto: (Laboris.net, 2016)
Bibliografía: Laboris.net. (2016). Ofertas de empleo. Buscar trabajo. Laboris.net. [online] Available at: http://www.laboris.net/ [Accessed 4 May 2016].

Elena Pop
Dept. RRHH
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada